zondag 7 januari 2018

Zoete aardappelsoep met wortel en rode linzen




Dit is niet de zoete aardappelsoep van Kerstmis maar een aangepaste versie van soep uit de nieuwe serie De Frisse Start van 24Kitchen, een typisch programma voor januari en goede voornemens.

Ingrediënten voor 4 borden

1 ui
1-2 teentjes knoflook
2 zoete aardappelen
2 winterwortelen
50 gram rode linzen
½ theelepel tijm
½ bouillonblokje
Cavolo nero of boerenkool
Snufje komijn
Snufje kurkuma
Feta

Bereiding
  1. Pel en snipper de ui.
  2. Pel en snijd de knoflook.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
  4. Schil en snijd de zoete aardappels en wortels in stukken en schep samen met de tijm in de pan.
  5. Spoel de linzen af onder de koude kraan. Voeg de rode linzen, het bouillonblokje, het water en een flinke snuf zeezout toe en kook de soep gaar met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten.
  6. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en desgewenst peper.
  7. Snijd de kool in repen.
  8. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de kool, kurkuma, komijn en een snufje zout toe. Voeg na enkele minuten een scheutje water toe en stoof de kool gaar.
  9. Serveer de soep met de kool en wat feta. Lekker met multigranen baguette of zuurdesembrood.

Bron: 24Kitchen, https://www.24kitchen.nl/recepten/zoete-aardappel-en-rode-linzen-soep-met-feta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten