woensdag 23 november 2016

surinaams zuur van spitskool

Kousenband en roti van de Albert Cuyp volgens eerder beschreven recept: vegetarische roti met ei. De heerlijke roti gevuld met gepoederde gele erwten en de licht pittige curry met vleugje Madame Jeanette. Daarbij zuur van een halve spitskool die nog in de koelkast lag.Heel snel gesneden met de aanwinst op de kitchenaid die ik kreeg op mijn verjaardag.
Op zich heb je aan een scherp mes genoeg maar wat heb ik een hekel aan kool snijden. Soms te dun, soms te dik. Ook wortels raspen is een makkie met dit ding.  Nee, ik word niet gesponsord. 

Surinaams zuur met spitskool
ingrediënten:
* halve spitskool
* kleine rode ui
* stuk komkommer of stuk rode  paprika
* 200 ml water
* 2,5 dl witte azijn
* 2 à 3 eetlepels suiker
* flinke snuf zout
*  paar snufjes piment of 5 korrels
* zwarte peper
* kwart Madame Jeanette of andere surinaamse peper
* halve eetlepel gember

Bereiding:
Schaaf de kool fijn. Snijd de ui in dunne plakjes. Snijd de komkommer in halve dunne plakjes. Doe alles in een kom. Verwarm het water met de suiker. Voeg gember, peper, zout en piment aan vocht toe.  Haal van het vuur en voeg de azijn toe. Giet het mengsel over de kool. Roer een paar keer om. Laat afkoelen en roer nog een paar keer. 

Het lekkerste om dezelfde dag te eten. 

bron: www.surinaamseten.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten