woensdag 4 augustus 2010

groente


Zomer en het regent. Hard zelfs. De weersomslag begon al in Frankrijk waar we de laatste dag van de vakantie in de tent doorbrachten met een spelletje Uno en het voorlezen van Ronja de roversdochter. Tussen de middag op zoek naar een Frans restaurant waar ze iets vegetarisch serveerden. De dames vinden uit eten gaan heel leuk, maar geen rare vleesjes. Ondanks de overvloed aan groentes en fruit op de markt en in de geweldige hypermarchés, stond in de restaurants vooral canard en geziers op het menu. Dus voor de dames werd het omelet met friet. Best lekker maar nu weer groentes.


Moestuinmengsel met de laatste peultjes, een klein stronkje broccoli en een gele en een groene courgette:

verder nodig: olijfolie, citroen, zout en peper

Snijd de courgette in kleine stukjes en bak deze lichtbruin in de olie. Doe niet teveel courgette tegelijk in de pan anders stooft deze in plaats van te bakken. Breng ondertussen een bodempje water aan de kook en doe daar eerst de broccoli in en twee minuutjes later de peultjes. Kook de groentes beetgaar. Rasp een beetje citroenschil en voeg toe aan de courgette, samen met zout en peper en een beetje citroensap. Voeg tenslotte de broccoli en peutljes toe. Proef of er nog een beetje citroensap of zout of peper bij moet en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten